Grondstoffen

Zullen we een kleine bekentenis doen? Een paar jaar geleden stonden overal bij ons in het pand nog plastic flesjes water voor het grijpen. Onzin natuurlijk. Dat wilden we anders. We ontdekten ook dat  je soms een paar stappen nodig hebt, voor het beste resultaat. Eerst werden de plastic flesjes Doppers voor iedereen, en vervingen we de plastic flessen door glazen flessen in het restaurant. Later dachten we: maar dat kan nóg wel handiger. Nu staan op de tafels karaffen, die we bijvullen met gewoon kraanwater. Nul grondstoffen, nul afval.

Met de enorme aantallen mensen die we ontvangen in ons Clubhuis & Theater, zijn we al snel een grootverbruiker van grondstoffen. Er is een grote slag in te slaan. En dat gaan we ook doen.

Dit doen we al

We gebruiken herbruikbare materialen voor onze evenementen, koken zo veel mogelijk met lokale en biologische producten, en vragen vooraf wie er allemaal mee-eten. Op die manier voorkomen we zo veel mogelijk verspilling.

We zijn hard aan de slag om onze impact op de aarde zo klein mogelijk te maken. Zo hebben we een eigen recyclingstraat, waarin we onder meer glas verpulveren en papier klein persen. Het liefst maken we de cirkel helemaal rond. Dat lukt bijvoorbeeld met ons koffiedik. Daar kweken we oesterzwammen op, die we weer gebruiken als vleesvervanger in ons restaurant. En gft-afval composteren we zelf.

Ons doel

In 2023 hebben we 80 procent minder restafval dan in 2022

In ons hele Clubhuis & Theater scheiden we het afval. Zo zien we meteen hoeveel hernieuwbare materialen we gebruiken. Wat niet hernieuwbaar is, is restafval. En die post willen we flink verlagen. In 2023 willen we 80 procent minder restafval produceren dan in 2022.

 

Alle thema's van Groen & Eerlijk

Alle doelstellingen van Groen & Eerlijk