Ons CSR beleid

Met Liefde

 

Een betere wereld. Dat is waaraan we willen bijdragen met CSR. Dat doen we met liefde, vanuit ons hart. Én dat doen we systematisch. Want we zijn dol op meetbaar maken en elke dag een procentje verbeteren. Het liefst door te automatiseren, te digitaliseren en te innoveren.

Drie wereldwensen

Het begrip ‘betere wereld’ maken we concreet met drie wereldwensen. Die lees je hieronder. Voor alle drie van deze wereldwensen leggen we de lat hoog.

Dat doen we met 4 AFAS-krachten

Of toch vijf?

Medewerkers

Onze medewerkers vormen het hart van onze organisatie.

Ecosysteem

De samenwerking met klanten, leveranciers, en regio is een ecosysteem.

Product

Werk wordt beter en leuker door automatisering en digitalisering.

Clubhuis & Theater

Ons clubhuis is de plek waar we elkaar ontmoeten.

AFAS Foundation

Met de Foundation willen we de wereld een stukje beter & mooier maken.

Medewerkers

Onze medewerkers vormen het hart van onze organisatie.

Ecosysteem

De samenwerking met klanten, leveranciers, en regio is een ecosysteem.

Product

Werk wordt beter en leuker door automatisering en digitalisering.

Clubhuis & Theater

Ons clubhuis is de plek waar we elkaar ontmoeten.

AFAS Foundation

Met de Foundation willen we de wereld een stukje beter & mooier maken.

Stapje terug: waarom?


Vervuiling, sociale ongelijkheid, klimaatverandering… deze wereld kan zoveel beter! Het goede nieuws is dat eigenlijk iedereen zich daar steeds meer bewust van is. Er is steeds meer kennis over wat goed is voor de aarde en dus voor ons, en over wat de impact is van de dingen die we doen, of juist niet doen. Overal zien we initiatieven om de wereld een betere plek te maken: van klimaatmarsen tot The Ocean Cleanup en allerhande wetgeving. Aan zo’n beweging doen we graag mee. Hieronder lees je waarom.

Het raakt het hart van onze onderneming
Goed doen is op zich niet nieuw voor ons. We zijn er sinds onze oprichting 25 jaar geleden al mee bezig. Zo hebben we een eigen AFAS Foundation, zorgen we goed voor onze medewerkers, zijn we een betrouwbare en open partner en doen we eerlijk zaken. Dat past helemaal bij de waarden die we beschreven in ons familiestatuut, zoals het serieus nemen van onze verantwoordelijkheid, en het geven om (en aan) anderen. En het past bij onze visie: werk kan zo veel leuker en met meer oog voor de maatschappij. Tegelijkertijd kan het écht nog wel een tandje preciezer: wat zijn nu eigenlijk onze doelen, hoe maken we ze concreet en hoe zorgen we dat we ze ook halen?

Het is onze verantwoordelijkheid
We zijn inmiddels geen kleintje meer. We werken met 650 professionals voor zo’n 12.000 klanten. Jaarlijks gebruiken meer dan 2,5 miljoen mensen onze software. En krijgen meer dan 3 miljoen Nederlanders hun loonstrook via ons. Dat schept verplichtingen. Althans: zo voelen we dat. We zijn in staat om het verschil te maken. Dan moeten we dat ook doen. Dus werk je bij AFAS? Dan ben je een goeddoener. Het bestuur van onze Foundation bestaat uit medewerkers, die ook weer projecten leiden. En elk jaar weer werkt de hele organisatie in ieder geval één dag lang met energie voor een goed doel. Dat gaat verder dan een muurtje schilderen of een tuin netjes maken. We zoeken bijvoorbeeld mensen op kansarme plekken in de maatschappij op. En komen echt met hen in contact.

Stapje vooruit: hoe dan?

 

Liefde als vitale kracht
Voor ons begint alles met liefde. Voor medewerkers en hun familie, pensionado’s, klanten, AFAS Partners, leveranciers en voor de maatschappij. Klinkt misschien vaag, maar het betekent dat we altijd het beste met elkaar en de ander voorhebben, uitgaan van elkaars goede bedoelingen (ook als de ander een steekje laat vallen), én dat we zelf het goede willen doen. Liefde zien we als een vitale kracht, die je in beweging brengt. En houdt.

Het verschil maken met kernwaarden
AFAS heeft een unieke cultuur, die je herkent aan onze kernwaarden: Doen, Familie, Gek en Vertrouwen. Die gebruiken we ook om het verschil te maken met CSR. Want het verschil maken, is voor ons essentieel. Geen gedoe met papieren tijgers, bloedeloze compromissen, of lauwe ambities, maar concreet resultaat. Duurzaam en meetbaar.

We willen hóp aan het werk! Speels, intelligent en eerlijk. Met de focus op de lange termijn, met leidinggevenden die het goede voorbeeld geven, en met een oersterke cultuur van samenwerken, de ander iets gunnen, veel lachen en altijd op zoek zijn naar vernieuwing.

Daar willen we ook over praten...

 

Altijd in gesprek
We werken naar beste eer en geweten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, proberen het elke dag een procentje beter te doen én jou daarmee te inspireren. Voel je dus vrij om ideeën over te nemen, vragenlijsten te downloaden, of kritische vragen te stellen. Andersom horen we jouw ervaringen ook heel graag. We zijn nieuwsgierig naar jouw aanpak, en laten ons graag inspireren. Goeddoen is altijd een kwestie van sámen!

Eerlijk zijn over wat moeilijk is
We willen transparant zijn over ons CSR-beleid, en dat betekent ook dat we ons kwetsbaar opstellen. Want het is geen parade van successen. Er zijn doelen die we nog niet halen, of waarvan we niet eens weten hoe we daar het beste aan kunnen werken. En er zijn dilemma’s. Kunnen er klanten zijn die we éxtra willen helpen? En hoe dan? En wat nou als een ambitie uit de ene AFAS-kracht botst met die uit een andere? Over die dilemma’s willen we open en eerlijk zijn. En dus delen we ze ook met jou.

Spread the word
We delen graag ons verhaal. Hopelijk bieden we jou ook de juiste inspiratie om met CSR aan de slag te gaan. Download de AFAS-CSR plaat en spread the word!